Elsina Jansen

Regisseur Elsina Jansen studeerde theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en aan de University of Kent in Canterbury. In 2005 regisseerde Elsina haar eerste grote zaal productie: Nixon in China van John Adams. Deze werd zeer enthousiast ontvangen door de landelijke pers. Daarna volgden bij Opera Trionfo Les Avontures du roi Pausole van Honegger, Cosi fan tutte van Mozart bij de Dutch National Opera Academy en Die Fledermaus van Johan Strauss bij Orkest van het Oosten. Ze werkt dit seizoen vast samen met ensemble Domestica Rotterdam, waar ze drie voorstellingen regisseert en schrijft.

Elsina produceert en regisseert met haar eigen stichting Opera op Zak kleinschalig operavoorstellingen op bijzondere locaties in samenwerking met o.a. het Grachtenfestival en Museum Van Loon.

Elsina Jansen is ook werkzaam als dramadocent en geeft presentatie en auditietraining. Dit doet zij individueel en in cursusverband met zowel zangers en instrumentalisten. Daarnaast organiseert ze samen met Marc Brookhuis cursussen Zen en Zang. Elsina heeft samengewerkt met zangdocenten als Paula de Wit en Margreet Honig. Sinds 2011 werkt ze als vaste gastdocent op de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.